domingo, 7 de junio de 2009

El marxisme com a forma de govern

És curiós com al llarg de la història gran part de la població ha estat buscant la llibertat i l’altra part ha estat buscant sotmetre a la part que ells mateixos anomenarien “revolucionaria”. ¿Però realment buscar la llibertat és una revolució? Si revolució és un terme que s’aplica per indicar un canvi, això vol dir que prèviament no érem lliures, alguna vegada la humanitat ha sigut lliure? Alguns governs, han tractat de portar l’igualat econòmica a la seua població, per tal de que no hi hagués alguns que es pogueren permetre explotar als altres, ni que hi hagueren alguns amb la necessitat de ser explotats per a poder menjar. Açò ha passat nombroses ocasions, en diferents governs (principalment comunistes) i l’economia acaba estant tan planificada, tan planificada que la població acaba per estar altra vegada sense llibertat. És el cas de Veneçuela i Cuba (actualment), o a Rússia i Corea temps enrere.

3 comentarios:

  1. Es cert que la planificació econòmica lleva llibertats, però i la manca de llibertat política, religiosa o d'expressió? En aquest cas, el recurs a la wikipedia em sembla inadequat. Millor la pàgina d'Amnistia Internacional o similiar o és denuncien atemptats contra els drets humans.

    ResponderEliminar
  2. Haver utilitzat ací documents audivisuals per donar proves del que dius i reflexionar a partir dels testimonis, hauria donat una major qualitat a les teues reflexions. Supose que no hauras tingut temps. Espere que no siga perquè no et resultara interessant.

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar